Mitä minihevosten kanssa voi tehdä?

Katso myös miniatyyrihevosten viralliset kilpailuluokat >>

Pienen kokonsa ja siron rakenteensa vuoksi amerikan miniatyyrihevosilla voivat mahdollisesti ratsastaa vain pienet lapset. Tämä riippuu paljon hevosen rakenteesta, kunnosta ja koosta sillä yksilökohtaisesti jotkut ovat rotevampia kuin toiset ja kokokin vaihtelee.

Minit ovat nöyräluonteisia ja erittäin nopeita oppimaan. Ne onkin useimmiten hyvin helppo opettaa ajolle tai tekemään vaikka erilaisia temppujakin. Amerikan minihevonen vetää kärryillä helposti pariakin aikuista! Valjakkoajoluokissa minihevosilla on tullut jopa menestystäkin.

Pienikokoisilla ja hyvin kilteillä hevosilla pääsevät jo pienemmätkin lapset harjoittelemaan erilaisia asioita hevosten kanssa turvallisesti. Älykkäitä minihevosia on koulutettu myös jopa opaskoiran tapaan opashevosiksi. Myös terapiahevosina näkee usein minihevosia.

Seurahevosena mini on tietysti myös näppärä kuljettaa mukana vaikkapa kilpailumatkoilla.

Amerikan miniatyyrihevonen on rakenteeltaan hyvin sporttinen ja sillä onkin myös valtava hyppykyky. Maailmalla kilpaillaankin minien esteluokissa niin että taluttaja ohjaa hevosen läpi esteradan. Amerikan minihevoset hyppäävät jopa yli metrin korkuisia esteitä!

Suomessa miniatyyrihevosten näyttelyitä on vielä harvassa mutta maailmalla ne ovat hyvin suosittuja. Niissä on erilaisia luokkia aina ulkomuotoluokista ajoluokkiin. Suomessa minihevosten kanssa voi kuitenkin käydä esim match showssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s